MENU

Welkom in Doornik


Geleide bezoeken

door de officiële Doornikse gidsenkring


Reserveringen: Dienst voor Toerisme Place Paul Emile Janson 1  7500 Doornik Telefoon: +32 69 22 20 45  Fax: +32 69 21 62 21 Onze vereniging

F

E

Bekwaamheid, enthousiasme en passie

Doornik voor scholen

Op 26 en 27 maart 2011 vond in samenwerking met het lerarenblad “Klasse” een geslaagde week-end "Doornik met Klasse" plaats.  Aansluitend hierop vindt u in de menubalk bij “Scholen” enkele ideeën voor klasuitstappen voor het lager en secundair onderwijs.

De gidsenkring van Doornik staat ook steedster beschikking om leerkrachten geschiedenis bij te scholen over de Middeleeuwen, of om de volgende schooluitstap naar onze stad te helpen voorbereiden. Of waarom niet de eindtermen realiseren in één van de 7 stedelijke musea, of nog: bij wijze van teambuilding Doornik ontdekken met de collega-leerkrachten, al dan niet in combinatie met en in samenwerking met Vizit.be een culinaire kijk op Doornik beleven.

Reservaties gebeuren steeds via de toeristische dienst, die dan zorgt dat een Nederlandstalige gids uw klas zal verwelkomen en rondleiden.

Met onbeantwoorde concrete vragen i.v.m. een dagje met je klas of groep kan je ook terecht bij info@guidestournai.be.  Deze mails komen terecht in de mailbox van een in Doornik wonende Vlaamse leraar die graag zijn ervaring als stadsgids en leraar geschiedenis (2 en 3 ASO) en Frans (FLE) ten dienste stelt van zijn collega's...

Bekwaamheid, enthousiasme en passie : dat is wat je terugvindt wanneer je voor een stadsbezoek aan Doornik beroep doet op de geëngageerde gidsen van de officiële plaatselijke gidsenkring.

De gediplomeerde stadsgidsen van de plaatselijk gidsen-kring kennen de kleinste details van het rijke en boeiende verleden van de stad. Ze staan klaar om u de bewogen geschiedenis, de  prestigieuze monumenten en de kunstschatten die de stad huisvest te laten ontdekken.  

U wacht er een warm en hartig onthaal als vrienden en hebben slechts één zorg : dat U zich goed voelt in Doornik.

Ons rijkgevuld programma bevat naast klassieke stadswandelingen ook fietstochten, rondritten per bus, themawandelingen, enz. Die richten zich tot zowel groepen als tot individuelen, gezinnen en minigroepen. Ook is er een programma dat zich specifiek richt tot scholen.

Al deze activiteiten zijn te reserveren bij het toerismekantoor van de stad Doornik dat gelegen is op nr. 1 van de Place Paul Emile Janson, in hartje stad, in de onmiddellijke omgeving van het belfort. Telefonisch is hett toerismekantoor te bereiken op het telefoonnummer 069/22.20.45, waar u ook in het Nederlands zal worden verdergeholpen.

De Nederlandstalige versie van de webstek is volop in voorbereiding. Toch hebben we reeds enkele Nederlands-talige pagina’s beschikbaar. Enkele daarvan richten zich daarbij specifiek tot scholen en leerkrachten.

Wens je meer informatie, dan helpt de Franstalige versie van deze website je zeker verder op weg.

Voor alle info en reservaties van gidsbeurten kan je steeds terecht op de toeristische dienst van de stad Doornik (contactgegevens hiernaast).